Diana Riđić

70.20KM

Kao psihologinja, psihoterapeutkinja i supervizorica za primjenu kognitivno-bihejvioralne terapije radim u „Udruženju za psihološku procjenu, pomoć i savjetovanje Domino“ u Sarajevu kroz individualni i grupni tretman, te vodim licenciranu edukaciju iz KBT-a.
Više od 10 godina provela sam u psihoterapijskom radu na problemima prilagođavanja, traume, depresije i anksioznosti.
Posebnu pažnju u mom radu zauzima pomoć profesionalcima i timovima koji svakodnevno rade na rizičnim i visoko stresnim poslovima koji uključuju rad u različitim kriznim i stresnim situacijama, kao i humanitarnim krizama gdje kroz individualni, grupni i organizacijski tretman baziran na osnovama compassion leadershipa pokušavamo zajedno pronaći najbolje načine za rast i razvoj.
U svom radu vrlo rado koristim alate iz trećeg talasa KBTa (ACT i Mindfulness), Schema terapije, te EMDRa što klijentu i meni pruža dodatni uvid i resurs u radu sa posebno kompleksnom tematikom integracije traumatskog iskustva.

Aktivana sam članica Bosanskohercegovačkog udruženja za kognitivno-bihejvioralnu terapiju, gdje obavljam i funkciju predsjednice.
Autorica sam nekoliko naučnih radova, od kojih su većina iz oblasti kognitivno-bihejvioralne terapije. Jedna od mojih skrivenih strasti je promocija antistigme mentalnog zdravlja i jedno sam od lica koje stoji iza inicijative #slonusobi.

Moje terapijske osobine su: topao i suosjećajan odnos prema klijentu te prihvaćanje onoga sto klijent jeste u ovom trenutku, prilagođavanje klijentovom ritmu i kapacitetima, posvećenost klijentu, njegovom problemu i ciljevima tijekom seanse i izvan nje te kontinirano osobno stručno usavršavanje.

U radu s klijentima nastojim im pomoći u osvještavanju misli i osjećaja i ohrabriti ih u osvještavanju njihovih prednosti i jakih strana koje posjeduju i koje im mogu pomoći u svladavanju problema i teškoća s kojima se u životu suočavaju.
Kroz kognitivno-bihejvioralni pristup klijente podučavam tehnikama za mijenjanje načina razmišljanja i ponašanja koja ih čine nesretnima i nezadovoljnima te im onemogućavaju daljnji rast i razvoj.

Radujem se našem zajedničkom radu i rastu!

Terapeut trenutno nije dostupan.

Reviews

Budi prvi koji će recenzirati “Diana Riđić”