Emina Šabić Dzananović

Cijena po satu: 122.85KM (U cijenu uključen PDV 17%)

Doktor medicine
Specijalista psihijatrije
Magistar medicinskih nauka
Tjelesni psihoterapeut u procesu certifikacije kod Prof. Dr Gabor Mate – Compassionate Inquiry

Studij medicine i magistarske studije sam završila na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a specijalizaciju psihijatrije na Kliničkom Centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) gdje sam radila do 2016 godine. Od 2021 godine vodim Privatnu psihijatrijsku ordinaciju MIR u Zenici gdje timski radimo sa klijentima iz cijele Bosne i Hercegovine i šire. Tokom profesionalnog rada sam aktivno učestvovala u nizu edukacija, seminara i kongresa u i izvan BiH.

Klijenti koji se javljaju često dolaze sa ličnim ciljem uspostavljanja tačne dijagnoze te administriranja psihofarmakoloske terapije. Pri prvom viđenju razgovaramo o uzrocima nastanka poremećaja, načinu djelovanja lijekova, mogućim nuspojavama, te značaju i indikacijama za psihoterapijski rad.

Područje mog rada obuhvata:

– Depresivni poremećaji
– Bipolarni poremećaji
– Bolesti ovisnosti
– Anksiozni poremećaji
– Panični poremećaj
– Fobije
– ADHD
– Psihotični poremećaji
– Opsesivno kompulzivni poremećaji
– Posttraumatski stresni poremećaj i poremećaji uzrokovani stresom
– Poremećaji starije životne dobi

Zadnje 3 godine sam u edukaciji tjelesne psihoterapije kod Prof dr Gabor Matea. Ovaj psihoterapijski pristup je nešto što je upotpunilo moj dosadašnji rad kao doktorice medicine/psihijatrice, ali i otvorilo potpuno nove spoznaje o važnosti veze tijela i uma u radu sa traumom. Compassionate Inquiry ili Suosjećajno istraživanje je metoda zasnovana na tjelesnom pristupu otkrivanja ranih trauma, nesvjesnih sjećanja i emocija u tijelu, koji su uzrok somatskih oboljenja, emotivne patnje ili ovisnosti u sadašnjosti. Psihoterapijski rad koji uključuje i tjelesni pristup omogućava potpunije prepoznavanje, osvješćivanje i prihvatanje fragmentiranih dijelova sebe.

"Ono što zovemo ličnošću, najčešće je mješavina urođenih crta ličnosti sa stečenim mehanizmima za nošenje sa realnošću, koja rijetko kada oslikava naše pravo Sebstvo – već prije gubitak istog…". Dr Gabor Mate

U radu sa klijentima gradim siguran prostor, gdje se susrećemo kao ravnopravne duše te uz radoznalost i saosjecanje idemo putem spoznaje i izliječenja.
Privatno sam supruga, majka dvoje djece, sviram flautu, volim prirodu, putovanja, skijanje, slikarstvo i zivotinje.
Radim na bosanskom i engleskom jeziku.

Terapeut trenutno nije dostupan.

3 reviews for Emina Šabić Dzananović

  1. Lejla Hadzic

    Emina je odlična terapeutkinja koja obraća pažnju na detalje i postavlja odgovarajuća pitanja da bi uspjeli doći do željenog zaključka. Svaka preporuka 😊

  2. Madzida Hamzabegovic

    Na zakazani termin, koji je unaprijed placen, nije se odazvala, niti sam bila kontaktirana na odgodu ili bilo sta slicno. Na mailove ne odgovaraju, broj nije u funkciji. Stranica je prevara.

  3. Amira

    Odlicna i veoma empaticna psihoterapeutkinja ! 🙂

Add a review