Riječ osnivačice platforme

Sandra Zaimović

Geštalt psihoterapeutkinja, direktorica Agencije za savjetovanje Psihotron

Potreba za ovakvom platformom se ukazala u vrijeme pandemije i preventivnih mjera koje su nam ograničile kretanje.

Pandemija nam je donijela kolektivnu neizvjesnost gdje su se mnogi susreli sa različitim poteškoćama, a uslijed preventivnih mjera nisu znali gdje se obratiti.

S obzirom da sam od ranije imala iskustvo u radu sa klijentima putem online susreta zbog udaljenosti ili lakše organizacije termina, moj rad se i u to vrijeme odvijao neometano. Ono što je značajno jeste da sam se i kroz  lično iskustvo sa svojom psihoterapeutkinjom uvjerila da online susreti ne prave razliku u tom odnosu i da se terapijski proces odvija potpuno identično kao i uživo.

Sve to zajedno uz divnu suradnju sa timom koji je izradio platformu, a koju su predvodili Željko Ostojić i Goran Marković, me je podržalo da ideja o ovakvoj platformi postane stvarnost.

Platforma Psihotron.ba je jedinstveno mjesto koje okuplja veći broj psihoterapeuta različitih pravaca na kojem možete nakon što pogledate fotografije, iščitate biografije i oslonite se na svoj osjećaj izaberete svog psihoterapeuta.

Ovaj način pristupa psihoterapiji Vam štedi vrijeme za prijevoz, parking ali i novac. Na ovaj način ste pošteđeni moguće anksioznosti kada odlazite u savjetovalište. Ovakav vid psihoterapije je dostupan klijentima širom BiH ali i regiji i drugim zemljama.

Jako sam ponosna na tim koji se okupio i koji čine, zaista, iskusni psihoterapeuti sa dugogodišnjom praksom u radu.

Mnogi terapeuti rade i na drugim jezicima, tako da našu platformu možete preporučiti i svojim prijateljima s drugih govornih područja.

Ovo je mjesto na kojem za sebe možete osigurati nove spoznaje, osjetiti neupitno prihvatanje,  doživjeti potpunu prisutnost u kontaktu, i osigurati ljepotu rasta i razvoja Vaše ličnosti.

Sigurna sam da ćete odlukom da započnete terapijski proces osigurati sebi kvalitetniji  život, ispunjen zadovoljstvom i radošću.

Hvala Vam na povjerenju!