Online psihoterapija

Online psihoterapija, poznata i kao virtualna ili internetska psihoterapija, pruža mogućnost terapijskih sesija putem interneta, uživo (video)  ili asinkrono (putem razmjene poruka).

Ova vrsta terapije postala je sve popularnija, posebno zbog svoje dostupnosti, praktičnosti i fleksibilnosti.

Prednosti online psihoterapije uključuju:

  1. Pristupačnost: Klijenti mogu dobiti terapiju bez obzira na to gdje se nalaze, bez potrebe za putovanjem do ureda terapeuta.
  2. Fleksibilnost: Online sesije omogućuju veću fleksibilnost u planiranju termina terapije, što je posebno korisno za ljude s zahtjevnim rasporedima ili ograničenjima mobilnosti.
  3. Diskrecija i anonimnost: Osobe koje preferiraju veći stupanj anonimnosti mogu osjećati veću udobnost u izražavanju svojih osjećaja i problema putem interneta.
  4. Izbor terapeuta: S online psihoterapijom, klijenti imaju veći izbor terapeuta iz različitih dijelova svijeta, što znači da mogu pronaći specijalista koji odgovara njihovim potrebama i preferencijama.

Važno je napomenuti da online psihoterapija zahtijeva stabilnu internetsku vezu, siguran i privatni okoliš te tehničku opremu (računalo, pametni telefon) za održavanje sesija.

Također, važno je odabrati licenciranog i kvalificiranog terapeuta koji ima iskustva u pružanju terapije putem interneta.

Ako ste zainteresirani za online psihoterapiju, preporučujemo vam da upoznate naše psihoterapeute kroz bigrafije, videa ili  bloga. Vjerujemo da ćete pronaći nekoga ko je odgovarajući za vas. (Poslušajte intuiciju, u svakom slučaju!)

Seanse na psihotron.ba se održavaju putem video susreta. Ispod biografije svakog psihoterapeuta su slobodni termini u integrisanom kalendaru koji vas vodi dalje u proces registracije i plaćanja. Nakon obavljene rezervacije stiže potvrda o uplati sa linkom za video susret. Imate mogućnost uplate putem sigurnosnog sistema Monri- kartično plaćanje  ili žiralnim putem (samo za područje BiH).

Uvijek je važno odabrati kvalitetnu terapiju i osjećati se sigurno i podržano tijekom terapijskog procesa. Naši psihoterapeuti će vam, upravo, to osigurati!

 

Sretno!