Hana Fifić

Cijena po satu: 122.85KM (U cijenu uključen PDV 17%)

Geštalt i EMDR terapeut (Europski certifikat za psihoterapiju EAP)
polaznik Compassionate Inquiry treninga dr. Gabora Matea

Geštalt terapija je vrsta psihoterapije koja potiče kreativno prilagođavanje, pa tako i ja svoj pristup prilagođavam svakom klijentu i njegovoj potrebi u trenutku našeg susreta. Nastojim poštovati ​​jedinstvenost unutarnjeg svijeta i životnog konteksta svake osobe. Nekima je potrebno da ih se čuje, vidi i prizna. Nekima je potrebno samo da se podrži to što jesu. Nekima je potrebna pomoć i podrška da bi poduzeli neke promjene. Neki su u procesu tugovanja ili separacije, drugi trebaju dozvolu za igru, neki su frustrirani ili imaju knedlu u grlu, neki ne mogu ustati iz kreveta…
Ipak, konstante u mom pristupu su: maksimalna prisutnost i voljnost da se ”zarazim‘‘ klijentovim sadržajem, da razumijem njegov doživljaj samog sebe kao i okolnog svijeta. Poštujući potrebe klijenta u ovdje i sada i podržavajući klijenta da te potrebe osvijesti te da otkrije ili ojača sposobnosti da udovolji tim potrebama. Ja nudim toplinu i podršku bez predrasuda i osude. Spremna sam za postavljanje pitanja neophodnih za lični rast i razvoj klijenta. Spremna sam za izgradnju reparativnog odnosa s klijentom koji mu pruža iskustvo različito od njegovog uobičajenog.
Svako od nas treba da naše autentično biće bude viđeno, priznato i prihvaćeno. Ovo je moja profesionalna, ali i lična filozofija, i srdačno pozdravljam svakoga ko želi iskusnog i dobronamjernog suputnika u ličnom rastu i razvoju.
Kao dodatnu metodu koristim EMDR terapiju a terapija je moguća na BHS jezicima, engleskom i njemačkom.

Mogu Vam pomoći kod sljedećeg:
Uznemirenost
Razrješavanje konflikata
Uznemirujući snovi
Porodični odnosi
Životne promjene
Lični rast i razvoj
Samopouzdanje
Stres
Apatija
Depresivna stanja
Strah
Panični napadi
Egzistencijalne krize
Poremećaji ishrane
Žalovanje
Smisao u životu
Partnerski odnosi
Trauma
Alergije
Donošenje odluka

Rođena sam u Bihaću u Bosni i Hercegovini 1980-e godine. Baš kao što život svakog čovjeka piše romane, tako je i mene moj nepravolinijski vodio kroz Šibenik i Sarajevo do Ciriha, od ne baš najsretnijeg djetinjstva i porodice, do ljubavi, muža i dvoje prekrasne djece, od muzičke i učiteljske karijere do samostalne terapeutske prakse. U malo slobodnog vremena strastveno vrtlarim, uživam u hrani, filmu, čitanju, ponekad prakticiram yogu, pjevam i sviram.

Terapeut trenutno nije dostupan.

1 review for Hana Fifić

  1. Arnela Starčević

    Sve što sam na prvu doživjela samo iz slike i opisa kada sam birala s kim bih željela započeti psihoterapiju Hana je opravdala… a ja sam se, po ko zna koji put, uvjerila da trebam slijediti svoj instinkt. Iako veoma profesionalna i stručna u svom poslu najviše me dojmila njena toplina i mir kojim zrači i prijateljska atmosfera koju stvara u komunikaciji sa klijentom. Ni u jednom trenutku nisam pomislila ‘šta ja radim ovdje, ne osjećam da mi ovo pomaže’. Naprotiv, nakon samo nekoliko sesija osjetila sam kako napredujem u smjeru u kojem želim ići sa svojim životom, a Hana mi je uveliko pomogla da vidim sebe u pravom svjetlu. Topla preporuka svima koji žele stručnu i empatičnu osobu koja će im biti vjetar u leđa na puta rasta, razvoja i rada na sebi.

Add a review