Sandra Zaimović

Cijena po satu: 108.81KM (U cijenu uključen PDV 17%)

Geštalt psihoterapeutkinja, mr.sci

Kao sedmogodišnja djevojčica dobila sam od tate knjigu Mali princ sa napisanom posvetom i porukom ,,Smisao života je spoznati samog sebe” koja je na jedan način predodredila put kojim idem i danas.
Kroz različite životne okolnosti, ali i obrazovanje sam pokušavala doći do novih spoznaja o sebi. Spoznavajući sebe rodila se ljubav prema blagodetima koje dobivam u tim procesima. Odlučno sam nastavila istraživati, osvajati svoje vrhove, ali i dijeliti svoja znanja s drugima.

Zvanje magistrice socijalnog rada stekla sam na Fakultetu političkih nauka Sarajevo gdje sam magistrirala na temu Profesionalnog sagorijevanja. S obzirom da obrazovanje doživljavam kao put ličnog rasta i razvoja, doktorantica sam na istom fakultetu gdje želim u objediniti svoja znanja dosadašnjeg školovanja kroz temu iz područja mentalnog zdravlje.

Zvanje Geštalt psihoterapeutkinje stekla sam kroz petogodišnji program specijalističkog studija na GPTIM Gestalt Psychotherapy Training Institute Malta.

Posjedujem dugogodišnje radno iskustvo u vladinom i nevladinom sektoru, gdje sam radila na poslovima voditeljice projekata, savjetovanja i psiho- socijalne podrške koristeći tehnike Geštalt psihoterapije. Iza sebe imam niz održanih edukacija, seminara i treninga koji su se odnosili na jačanje ličnih kapaciteta i osnaživanje za lakše suočavanje sa svakodnevnim izazovima.

Kroz dodatne treninge stekla sam znanja iz Art terapije, konstelacija i grupne terapije ali i Mindfulness terapije kao i Tjelesne terapije što i aktivno koristim u svom radu sa klijentima.

U procesu sam pisanja završnog diplomskog rada za supervizora u psihoterapiji ali i studentica Akademije za integralnu psihodinamsku psihoterapiju kao i Shema terapije.

Također sam završila niz kratkih specijalizirianih treninga iz oblasti psihodijagnostike.
Završila sam i dodatne treninge iz oblasti neformalnog obrazovanja, komunikacijskih, trenerskih i liderskih vještina.

Trenutno sam direktorica i vlasnica Agencije za savjetovanje Psihotron u Sarajevu. Uz mali tim programera sam razvila platformu Psihotron.ba za online psihoterapiju kako bi olakšala što većem broju osobu pristup blagodetima psihoterapije.
Psihotron je priča o ljudima koji imaju hrabrosti potražiti pomoć i o terapeutima koji su tu da ih podrže.

Sa klijentima radim putem platforme i uživo u okviru prostorija savjetovališta Agencije za savjetovanje Psihotron.

Svakodnevno balansiram između više uloga: poduzetnice, psihoterapeutkinje, supruge i majke.
Nije uvijek jednostavno sve obaveze i odgovornosti uskladiti ali uz sve što sam naučila i učim o sebi kroz psihoterapiju svakodnevni izazovi bivaju lakši. Naravno, podrška najbližih članova je uvijek tu i bez nje ne bih postigla sve što jesam.

Znatiželjna sam osoba širokih interesa. Volim učiti, čitati, zabavljati se, plesati, širiti horizonte, istraživati sebe, ljude i svijet. U posljednje vrijeme, nakon što me je tijelo pozvalo svojim vriskom, aktivno sam posvećena treninzima i fizičkoj aktivnosti gdje sam uspjela pronaći zadovoljstvo u kontaktu sa tijelom i na taj način.

Moja strast su učenje i lični rast i razvoj. Svojim pozivom sam sebi osigurala cjeloživotno učenje i to me, zaista, ispunjava.

Psihoterapiju vidim kao putovanje s klijentom na kojem se upoznajemo, gradimo odnos, spoznajemo sebe, dajemo smisao onom kroz što smo prošli i prolazimo i zajednički pišemo jednu novu priču.
U radu sa klijentima uživam u zajedničkom rastu i razvoju, i svim postignutim rezultatima tog procesa.

Svojim klijentima osiguravam podršku, prisustvo, sigurnost i povjerenje kako bi spoznali sebe, prihvatili se i vrijedno učestvovali u procesima na putu ka željenoj ličnoj transformaciji.

NAČIN RADA:
Individualna terapija – pojedinačni rad s mladim ili odraslim osobama;
Partnerska ili bračna terapija – rad sa parovima.

PODRUČJA RADA:
• Anksioznost i panični napadi
• Depresija
• Nisko samopouzdanje i samopoštovanje
• Perfekcionizam i samokritičnost
• Stres i “burnout” sindrom
• Tjeskoba
• Strahovi i fobije
• Izazovi roditeljstva
• Prilagođavanje na životne promjene
• Problemi u porodici
• Problemi u odnosima
• Poremećaji hranjenja
• Poteškoće LGBTQ populacije
• Osjećaj krivnje
• Gubitak i žalovanje
• Problemi u odnosima
• Osobni razvoj i samoaktualizacija
• Rad na traumatskom iskustvu
• Kriza identiteta
• Poremećaji spavanja
• Promjene raspoloženja
• Akademska kriza i neuspjeh
_______

Želiš li raditi na sebi i svojim procesima, rado ću ti biti saputnik.
Na tom putu koristit ćemo mnoge kreativne i opuštajuće tehnike. Ako bude teško, imaš moju punu pažnju i podršku.
Želim te vidjeti, čuti, biti s tobom u čemu god da jesi.

Terapeut trenutno nije dostupan.

4 reviews for Sandra Zaimović

 1. manager

  Odlicno iskustvo! Kad mislis da si na raskrsnici i ne znas kako dalje, sa Sandrom shvatis sve sto trebas.

 2. Amela P

  Sandra je profesionalna, posvećena, predana, topla i podržavajuća.
  S njom sam prevazišla svoju dugogodišnju anksioznost i strašne panične napade zbog kojih sam posljednjih godinu dana bila skoro potpuno zarobljena.
  Sada živim život kao i svi drugi- idem na posao i jako sam produktivna, družim se, čak i putujem.
  Ranije je moj život bio ispunjen stalnim strahom. A sada sam naučila da se nosim sa izazovima i prepoznala svoju snagu.
  Sa Sandrom nastavljam rad ali sada na nekim drugim temama.

  Hvala, Sandra! Zahvaljujući tebi, ja se opet smijem!

 3. Lejla Smajlović

  U momentu kada sam osjetila najveću potrebu, naletjela sam na Sandru. Kako mi je drago što jesam! Nemam određen set riječi kojim bih mogla opisati rad sa Sandrom, ali imam emocije koje govore same za sebe. U svakom trenutku sam osjećala iznimnu podršku kako profesionalnu tako i onu ljudsku. Nijedan susret nije prošao, a da nisam naučila nešto novo o sebi i procesu koji prvobitno moramo sami usavršiti. Uz adekvatnu podršku, to je mnogo lakše doseći. Sandra je upravo ta nit!
  Imam samo riječi hvale obzirom na dosadašnje rezultate i promjene koje sam uvidjela radeći sa Sandrom. Sve preporuke idu za rad s ovom izuzetnom terapeutkinjom i divnom osobom.
  Hvala do neba!
  Lejla

 4. Nejra Softic

  Malo je rijeci da opisem Sandru, njenu profesionalnost, a isto tako srcani rad. Prije svega dobar covjek, a psihoterapeut koji se rijetko nalazi. Beskrajno sam zahvalna sto me je zivot doveo Sandri, jer ona uci da volis svaku verziju sebe i koliko je svaka verzija nas vazna. Svakom bih preporucila psihoterapiju, a ovakvog psihoterapeuta mozete samo pozeljeti.
  Beskrajno zahvalna, Nejra.

Add a review